Duda Éva Társulat: PRIZMA // TRIP Webszínház

Duda Éva Társulat: PRIZMA // TRIP Webszínház

WebSzínház - ()

Online előadás

Időpontok

Akció-performansszal jelentkezik a Duda Éva Társulat!

A PRIZMA című produkció egy többállomásos munkafolyamat eredményeként kerül bemutatásra február 25-én a TRIP Hajón. A Társulat a tavaszi karantén időszakában elkezdett EGYPERCESEK mini videósorozat koncepcióját fejlesztette tovább egy színpadi produkcióvá.

A PRIZMA központi témája a megfordult világkép. Új szemléletre és új gondolkodásra van szükségünk, hiszen a megszokott életünket átírta a pandémia. A bezártság, a távolságtartás, az óvakodás megváltoztatta mindennapjainkat, de legfőképp a szociális életünket, azaz kapcsolatainkat, viszonyrendszereinket. Másképp üdvözöljük egymást, másképp közeledünk egymáshoz, és ez a saját testünkkel való kapcsolatunkat is megváltoztatja. Sokszor magányosabbak leszünk, befelé fordulunk, életünk automatizmusai, rutin cselekedetei ismétlődnek. Ezek a változások mind-mind remek táptalaját képezik drámai és banális helyzeteknek, és most arra vállalkoztunk, hogy megpróbáljuk ezt színházi értelemben vizsgálni: mozgásba, formákba ölteni félelmeinket és örömforrásainkat is, hogy tánccá varázsoljuk vágyaink, hiányérzetünk, mindennapos tevékenységeink felnagyított momentumait. A mindennapokban megélt társas magány és a közösségben létezés szükségének kontrasztja izgalmas kombinációkban jelenik meg a színpadon. A tánc eszköztárának felhasználása újszerű perspektívába helyezi az elmúlt évben megtapasztalt kollektív élményt.

Támogatók: EMMI, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, NKA, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata, Summa Artium Kultúratámogató Magánalap, Műhely Alapítvány, Movein Stúdió

Közreműködők

Táncosok:
Bacsó Gabriella
Dudás Gergely
Füzesi Csongor
Gaál Júlia
Ivanov Gábor
Szilvási Anna
Jelmez:
Mosolygó Anna
Produkciós asszisztens:
Csák Beatrix
Vitárius Orsolya
Videó:
Szabó János
Fotó:
Dömölky Dániel
Produkciós vezető:
Huszár Ágnes
Fénytervezés, koncepció, rendezés:
Duda Éva
{{:message}}

Betöltés...